Shame on me!

Het lukt me steeds minder goed om op tijd en stond een blog te posten. Is het omdat ik minder te vertellen heb? Omdat ik meer dan genoeg uitdaging vind in mijn werk? Of omdat het steeds mooier weer wordt en het dus gewoon fijner is om dingen te doen dan erover te schrijven? Waarschijnlijk een combinatie van de drie…

Maandag kreeg ik een mailtje in de bus van mijn opleiding DM – Social Media Associate Course: ik was geslaagd, woop, woop! Het waren zes intensieve en met momenten zware, maar ook ongelooflijk leerrijke en fijne maanden. Opnieuw studeren, het doet wat met een mens. Om de paar jaar een cursus, dat lijkt me wel wat, er valt genoeg te leren..

Werk is er intussen ook genoeg, je zal me op dat vlak niet horen klagen. Het is heel fijn om verschillende oude werkrelaties terug te zien en als klant te krijgen. Administratief ben ik nog wat zoekende, het gezegde: ‘al doende leert men’, is bijzonder hard van toepassing op dat gebied..

mei5

We keerden in april ook even terug naar België, voor enkele fijne Paasdagen. Een warm bad is dat altijd, dat thuiskomen. Heerlijke dagen, met veel bijpraten, familiemaaltijden, vriendenbrunches, improtrainingen, voetbalmatchen en slaappartijtjes. Zelfs een date voor Toon en mezelf, in ons eigenste Leuven. We genoten, met volle teugen. En aten heel veel paaseieren, dat ook. Het was de allereerste keer dat Gust aangaf dat hij niet terug wilde. Mijn hart brak een klein beetje. Al blijkt alles relatief. Vorige week promoveerde hij bij de zwemclub naar stage 2, hij kan nu korte stukjes zwemmen. ‘Ik wil in Londen blijven tot stage 10’. Al kan die badge die hij erbij kreeg daar wel voor iets tussenzitten..

mei.jpg

In februari stonden er zo ook opeens vier Belgische vriendinnen achter mij op straat in Londen, ‘lang zal ze leven’ te zingen. Wat een verrassing! Een heerlijk weekend volgde: vol vrouwengebabbel, geweldige musicals, spannende verhalen en heerlijk eten. Een hart dat overliep voor zoveel liefde, zo voelde het.

mei3.jpg

We kregen nog wat ander bezoek, of trokken zelf naar vrienden in Cambridge en vinden het telkens fijn om zo intensief met vrienden of familie een weekend door te brengen. De stad zien, bijpraten, de tijd gaat snel. Ook nog steeds een warm hart voor de groep Engelse vriendinnen hier, een fijne groep waar ik altijd terecht kan.

Mei4.jpg

Ergens tussendoor kreeg ik ook een overweldigende vraag. Van die zus en schoonbroer van mij. Of ik meter wilde worden van die kleine sesam van hen. U kan al raden dat ik daar volmondig ‘ja’ op antwoordde.

Veel heerlijke gezinsweekends ook. We genieten zo van het ontdekken van de stad met ons vieren: we willen zoveel mogelijk zien, proeven, horen. Met de kinderen die groter worden, Kamiel die steeds vaker zijn dutje overslaagt en een zon die alsmaar meer paraat is, zijn het heerlijk lange dagen waarbij we ’s ochtends de stad intrekken en pas ’s avonds moe, maar tevreden terug huiswaarts keren. Ik zei het al enkele keren, hierbij nog eens: heer-lijk.

mei2

Gust en Kamiel doen het allebei zo geweldig goed. Kamiel telt en zingt al aardig in het Engels. Gust is nu echt volledig tweetalig. Omdat we thuis altijd Nederlands praten, geniet ik er stiekem keihard van als ik hem met vriendjes of ergens anders Engels hoor praten. Zo’n geweldig accent, zo’n uitgebreide woordenschat! En Kamiel is zo heerlijk schattig met zijn mix-taaltje en zijn grappige zinnetjes, zoals ‘Five moj minutes, five moj!’.

Toon doet zijn werk nog altijd graag. Al is het soms wel behoorlijk druk, met een aantal collega’s die onlangs vertrokken. Maar hij klaagt niet. Dat doet hij zelden, die man van mij.

Morgen (of vandaag, afhankelijk van wanneer je dit leest) is hij trouwens jarig. Ik ben zelden melig op dat vlak, maar ik zeg het toch graag eens: de liefde van mijn leven, mijn beste vriend, de meest fantastische vader van mijn kinderen. De beste teamgenoot in het leven die ik me kan voorstellen. Happy Birthday jij!

mei6.jpg

Bewaren


3 reacties op ‘Shame on me!

 1. wat mooi om te lezen!! Ik geniet er een beetje mee van! Dat minder bloggen herken ik wel, althans voor mijn familieblogje. Voor de naaiblog zit ik effe op snelheid 😉 Maar ook daar is het niet altijd makkelijk en moet ik er echt wel tijd voor maken! Zo tof dat je daar echt een opleiding en bezigheid hebt!! Ik hoop daar ook wel ooit eens toe te komen 😉 Zalig dat je zoveel contact kan houden met het thuisfront ook! veel plezier daar nog!!

  Geliked door 1 persoon

  1. En ik maar wachten op een nieuwe blogpost van je ;-). Ik had al gemerkt dat je veel aan het naaien was, ik zou daar dan zelf weer wat meer tijd voor willen maken… Hopelijk vinden jullie daar ook een beetje jullie draai… Succes nog!

   Geliked door 1 persoon

   1. haha, ja soms duurt het wel lang he 🙂 Nu, ik ben wel van blogadres veranderd voor de andere blog (bijna hetzelfde, maar wordpress .com ipv .be vanachter), dus het is nu ook elders te doen 😉 Niet dat het veel verschil maakt in frequentie, haha 🙂 dankjewel!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s