En daar vloog een maand voorbij…

Lap, daar gaat dat goede voornemen. Van bloggen kwam er afgelopen maand niets in huis. Er werd vooral veel gewerkt: overdag, maar ook ’s avonds, en in het weekend. Een nieuwe routine werd langzaam geboren: vanaf zondagmiddag begint voor mij de werkweek. Toon neemt dan de kinderen mee naar buiten, meestal naar het zwembad en ik werk zo’n acht uren aan een stuk, met even een pauze om ’s avonds samen te eten. Op een zondag werken is echt wel fijn: er komen geen nieuwe mails binnen en je kan de hele tijd doorwerken. En buiten die keer dat Kamiel een ongelukje had, Toon geen reservekleren meehad en het kind in Toon zijn onderbroek in de bus moest, is het voor mijn echtgenoot ook nog allemaal dik oké.

Die echtgenoot nam deze maand ook ontslag bij zijn vroegere werkgever, VITO, waar hij nog in loopbaanonderbreking was. En de meesten onder jullie hadden de som al gemaakt: we zijn hier nu al 11,5 maand, als we na een jaar zouden terugkomen, dan had alles al ingepakt klaar gestaan. We weten nog niet hoe lang we nog blijven, maar nu vertrekken is te vroeg. We willen hier nog zoveel zien en doen…

werken

Mijn freelance werk bestaat nu voornamelijk uit Social Media Management, zoals voor deze sympathieke en ijzersterke fotograaf, dit spannende project van de KBS over onderwijsinnovatie dat eind maart gelanceerd wordt, PR voor dit Londense bureau en sporadisch enkele fijne opdrachten voor mijn vroeger werkgever. Momenteel komen daar nog 15 uren opleiding bij per week met bijbehorende stage, maar die is eind volgende maand afgelopen. Met een kleine groep medestudenten gingen we afgelopen week iets eten in Soho. Alledrie zijn ze geboren en getogen in Londen en het was heel fijn om eens een avond met drie locals op stap te kunnen gaan. Een hele andere wereld, zo ‘London by night’…

ontdekkendef

Na het vele bezoek in december, waren de weekends in januari erg rustig. Pijamadagen, filmavondjes (lees: Netflix-marathons) en nieuwe gebieden en voorstellingen bezoeken. Zelfs die naaimachine kwam nog eens uit het rek. Met geboortenieuws, een langverwacht ander kindje en trouwaankondigingen: ook België zit niet stil.

Kamiel en Gust doen het goed. Kamiel loopt vol plezier drie dagen per week de nursery binnen. Leert Engels alsof het niets is, vooral Engelse liedjes, is een heerlijke knuffelaar, een rasechte entertainer en een ‘terrible two’. Op de grond gooien, het hele kot bij elkaar schreeuwen: blijkt nu dat Gust die fase heeft overgeslaan. Of toch op die manier.

kamiel

Bij Gust op school was de ‘parents evening’ meer dan geruststellend. De juf (geboren in 1991!) verzekerde ons dat Gust het erg goed doet en dat ze onder de indruk was van zijn taal-ontwikkeling en hij voor wiskunde al aan de twee getallen zit. UK, land der potentiële Einsteinen, althans daar zetten ze hier toch overal op in.

paard

Gust blijft voorlopig bij één hobby: zwemmen op zaterdagochtend.7.50 uur in het bad, voor de liefhebbers. Op maandagavond zit hij sinds enkele weken in de afterschool club (mooier en duurder woord voor ‘opvang’) en op donderdag na  de lessen heeft hij ‘cooking club’ op school. Al wilde hij ook al heel lang eens paard rijden. Daar maakten we onlangs werk van, in een kleine manage hier in de buurt… Nadat Kamiel moord en brand schreeuwde omdat hij ervan overtuigd was dat de viervoeter hem ging opeten, wilde hij na Gust te zien, ook wel eens. Niet met ons, beste vriend. Een andere keer misschien.

Afgelopen weekend kwamen er vrienden uit Manchester op bezoek: Sebbe en Kim, Lewis en Olivia. Sebbe, Toon en ikzelf zaten nog samen in het eerste middelbaar, het is wel grappig dat we nu alledrie in de UK wonen. We trokken onder andere naar Southbank, naar het Imagine-festival, waar we dames in onesies over ballen zagen rollen en we nadien mochten meedoen. Het was een fijn weekend.

southbank

Deze week is het half-term, vakantie voor Gust. Samen met Toon trokken ze naar een soort van klimzaal op maandag en gisteren ging hij spelen bij een vriendje. Donderdag is het mijn beurt voor een dagje met die oudste zoon.

klimmen.jpg

We kregen ook nog nieuws uit Herent dat onze huurder vanaf midden mei vertrekt uit ons huisje, wegens een nieuwe liefde en daar mee gaan samenwonen enzo. Heel erg fijn voor hem, maar wij zien met spijt een goede huurder vertrekken. Moest iemand dus interesse hebben: hier staat het al goed beschreven, we horen u graag komen voor we het op immoweb zwieren…

Voila, bijzonder grondige update zodat iedereen weer op de hoogte is. Volgende keer kan u weer wat kortere en meer spitsvondige teksten verwachten. Nu ja, ik durf niets meer te beloven…;-)

Bewaren

Bewaren


2 reacties op ‘En daar vloog een maand voorbij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s