London met kinderen (deel 2)

No English, you guys know all these places already!

Het was al  even geleden, maar na een deel 1, hoort een deel 2. Hier gaan we dan, ontdek Londen met kinderen:

Museum of Transport

Een tripje door de vervoersgeschiedenis, op kindermaat. Beginnen bij paardenkoetsen en trammen, eindigen bij een gigantisch live-screen van metro’s en treinen in Londen. Tussendoor heel wat interactieve zaken: speelhoekjes in thema, rijden op een bus/metro en zelfs workshops voor 0-5 jaar. Topper hier is de kaart die ze op verschillende plaatsen in het museum laten afstempelen. Betalend museum, maar je ticket is wel een jaar geldig.

transportmuseum.jpg

Olympisch Park

Zalig park, komt het meest tot z’n recht op een mooie zomerdag. Waterfonteinen, speeltuinen, klimmuren, klauterparcours, waterspelen, … Je kan hier gerust een hele dag blijven, veel groen, veel ruimte. Net naast het park ligt een gigantische ‘mall’, winkelcentrum met restaurantjes. Voor ieder wat wils dus. Het park is volledig gratis, je kan ook een duikje nemen in het olympisch 50- meter zwembad, wel betalend, maar er zijn regelmatig enorme speeltoestellen te vinden op het water.Verder is er net naast het zwembad de grootste glijbaan van Europa geopend, je glijpartij duurt welgeteld 4o seconden lang. Prijzige 15 pond als entree wel, wij probeerden het nog niet uit.

olympic.jpg

Natural History Museum

Dinofans in huis? Spring dan zeker eens binnen in het Natural History Museum. Probeer niet te mikken op een namiddag in het weekend, want dan moet je even aanschuiven. Wij gingen een uurtje voor sluitingstijd en konden overal goed door. De levensgrote T-rex die niet enkel brult, maar ook beweegt, is het pronkstuk van de tentoonstelling. De jongens waren hier erg onder de indruk. Al zijn er ook andere dieren te vinden en is er ook altijd een interessante tijdelijke tentoonstelling.

history.jpg

Southbank Centre

Hier valt altijd iets te beleven: van buikdanscompetitie tot beatboxworkshops, je kan hier altijd wel een gratis ‘performance’ meepikken. Watergordijnen buiten, poëziebib binnen. Een beetje verder is ook de London Eye, met ernaast een toffe klauterspeeltuin. We kregen de tip via een mama van school en trokken toch al drie keer naar daar.

Southbank.jpg

Diana Memorial Fountain en Hyde Park

Hyde Park is één van de mooiste parken in Londen: het water, de bootjes, je kan er zelfs zwemmen. En er is een prachtig eerbetoon aan Diana: de memorial fountain. Een gigantische cirkel met overal water in, een soort van blote-voeten-waterpad. Prachtig ontworpen, zalige speelplek bij mooi weer. Neem hier zeker je picknick mee, kinderen zijn hier enkele uurtjes zoet.

water.jpg

Food Markets

Lewisham Model Market, Greenwich Market, Borough Market,… Allemaal zalige eetmarktjes waar je kan eten wat je maar wil. Zin in Aziatisch, terwijl de kinderen een frietje eten, of liever Nepalees, Indisch of Sushi? Het kan hier allemaal. Meestal heerst er ook een fijne, ongedwongen sfeer.

foodmarket.jpg

Disco voor ouder en kind

Denk grote dansvloer, gezellige spiegeltent en steengoede muziek: de ideale ingrediënten voor de perfecte familiefuif. Op zaterdagmiddag trokken wij naar zo’n fuif en de kinderen vonden het geweldig. Wij placeerden ook eens dansje dankzij de goede DJ (gelukkig geen kinderliedjes!). En buiten wat losgeslagen ouders die hun kind koste wat kost die zeepbellen of die grote bal willen laten aanraken, prima feestje!

rave.jpg

Greenwich park

Prachtig, gigantisch park, het ligt op wandel/fietsafstand van bij ons en we trekken er dan ook vaak naar toe. Het uitzicht is geweldig, de bloementuin is prachtig, het iets ruiger stuk is fijn om te klauteren en te spelen en beneden is er een gigantische speeltuin en een bootjesvijver. Wij kiezen altijd een deel van het park uit om te doen, omdat het te groot is om alles te doen. Prachtig in de herfst, ideaal om te picknicken in de zomer.

herfst.jpg

Voila, zeg nu nog eens dat Londen niets voor kinderen is…

Bewaren


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s