7 images, 7 things

blogsept1blogsept2blogsept3blogsept4English below

 1. Kamiel is nu echt vertrokken op de ‘nursery’, hij gaat er naartoe op dinsdag en donderdag. Hij noemt het ‘Kamiel school’ en hoewel het ’s ochtends soms nog even moeilijk is, lijkt hij zich echt goed te amuseren. De juffen zeggen vooral veel dat hij zo beleefd is, en ‘a really happy kid’. Altijd fijn om dat te horen!
 2. Afgelopen donderdag hadden Toon en ik een dagje voor onszelf. Mijn opleiding begon pas een weekje later en dus trokken we voor het eerst in zeven maanden alleen met ons tweetjes overdag de stad in. Brunch, wat rondslenteren en een cafeetje: zalig! De tijd vloog voorbij, 6 uren leken 1 uur te zijn.
 3. Mijn cursus social media management is begonnen. Dinsdag en donderdag overdag en dan ook nog vaak ’s avonds of ergens tussendoor zit ik achter de pc: lessen volgen, aan webinars deelnemen of mijn ‘peer group’ op Google Hangout ontmoeten. Wat is het ongelooflijk fijn om weer met mijn hoofd bezig te zijn! En hoewel mijn stagebedrijf als enige nog niet geantwoord heeft, zie ik het voorlopig allemaal nog zitten.
 4. Gust heeft ‘homework’. Hij spreekt het uit met zo’n sappig Engels accent. Maaltafels en lezen, soms vind ik het nog wat vroeg. En daarom doen we soms eens een avond niets, omdat hij te moe is en een lange dag heeft gehad.
 5. Geld blijft toch een issue. Zeker nu Kamiel naar de crèche gaat. Gelukkig fietst Toon nu naar het werk, da’s alweer 100 pond per maand uitgespaard. Het blijft een moeilijke evenwichtsoefening tussen genieten van hier te zijn en zo weinig mogelijk op te doen. We liggen er zeker niet van wakker, maar het speelt toch altijd in ons hoofd. We kunnen ons vooral niet voorstellen hoe andere gezinnen het hier doen, mensen die hier toch wat willen sparen of een minder goede job hebben.
 6. Toon doet zijn werk nog steeds erg graag. Gelukkig, want het zijn drukke dagen en dus zit hij vaak tot laat achter zijn bureau en ’s avonds nog op zijn pc. 12-13 en eind oktober moet hij ook nog eens op verplaatsing en is hij enkele nachten van huis. Gelukkig halen we in het weekend wat familietijd in. Ik moet hem alleen nog overtuigen van op ‘casual Friday’ eens iets anders dan een deftige broek en hemd aan te trekken…
 7. Het gaat niet goed met de oma van Toon. Die immer vrolijke alleen wonende dame, met dat groot hart. Op zo’n momenten is het weer wat moeilijker om wat verder weg te wonen en geen auto te hebben…
 1. Kamiel really loves his nursery. His now going 2 days a week and calls it ‘Kamiel school’. Saying goodbye can still be difficult sometimes, but he seems to have great fun. The nurses are really happy with his polite behaviour and always tell me that he’s ‘such a happy kid’. Always nice to hear that!
 2. Last Thursday Toon and I had a day for ourselves. Just the two of us. Brunch, walking around in the city and having coffee/cola at a café: loved it! Time flew by so fast…
 3. My course social media management has started and I love it so much! Tuesdays and Thursday, evenings and when Kamiel is sleeping: I’m behind my pc, following lessons, looking at webinars or speaking to my peer group at Google Hangout.
 4. Gust has his first homework, sometimes it can be a little much for such a small boy. Maths and reading: if it’s too much, we’ll just skip one evening.
 5. Money stays an issue, especially with Kamiel going to daycare and me not making any money. Luckely Toon is cycling to work, that’s another 100 pounds saved. It’s not that we can’t sleep at night, worrying, but it is always in the back of our heads. We can’t always imagine how other couples do it…
 6. Toon still loves his job: it’s been really busy now and with him away for a couple of days once in a while, we’re happy to have a lot of familytime during the weekend. Although I still have to convince him of the ‘casual Friday’ concept: he’s too attached to his pants and shirt.
 7. Toon his grandmother is nothing doing well. She’s always happy, still lives alone and has a great heart. Those moments it’s really difficult to live a bit further away and not having a car…

Bewaren


Een reactie op “7 images, 7 things

 1. mooi en leuk om lezen, en herkenbaar ook. Fijn dat Kamiel graag gaat! grappig dat Rosanne hier ook dezelfde dagen gaat, al is ze voorlopig nog niet helemaal enthousiast 🙂 En ik kan me heel goed inleven in dat je het fijn vindt om terug wat met je hoofd bezig te zijn 🙂 Ik bewonder je daar wel voor hoor, ik zou geen idee hebben hoe ik dat er nog ergens tussen moest wringen 🙂 In elk geval heel veel succes ermee, ik hoop dat je er echt deugd van hebt!
  en gelijk heb je, dat je niet èlke avond huiswerk doet. Ik dacht dat hij zoals Sia was, of is hij dan een jaartje ouder? Ging hij in België naar het eerste leerjaar gaan?
  Dat van dat geld snap ik heel goed! Bij ons is het intussen wat voorbij, de eerste maanden was het toch echt wel wat voorzichtigjes, maar nu zitten we goed, en daar ben ik wel heel opgelucht mee, want het is toch echt niet zo fijn als je echt zo moet uitkijken. Dat was voor mij echt wel een beetje een zorg. ik weet dat het materialistisch is, maar ik vind het toch fijn dat ik nog ongeveer kan kopen wat ik wil. Mijn leven is al zo anders nu, ik heb best veel achtergelaten, en dan is dat iets dat ik toch niet graag wil opgeven… Het geeft toch op z’n minst een gevoel van vrijheid of zo, ik kan het niet zo goed omschrijven… Ik ga er een beetje vanuit dat dat misschien ook wel voor jou geldt, al weet ik dat natuurlijk niet… Ik kan me in elk geval voorstellen dat het niet zo leuk is, en moet zeggen dat ik het wel echt knap vind dat jullie dat zo doen!
  En ook je laatste zin begrijp ik he-le-maal… Het is mijn ‘grootste’ angst dat er thuis iets gebeurt of zo met mensen die ik lief heb… Als de oma van Toon dan ineens achteruitgaat, wil je ook daar zijn, voel je waar je hart ligt… Dan is het extra moeilijk dat je niet gewoon eens eventjes naar daar kan… En moeilijk om te aanvaarden dat je daar ook simpelweg eigenlijk niks aan kan veranderen he… In elk geval toch een dikke knuffel!!
  ook nog eens bedankt voor de superlieve warme reactie op onze blog, bij dat van Sia. Dat deed me heel veel deugd, want jij weet toch net ietsje beter dan anderen hoe het voelt… bedankt!!
  amai, ik heb hier nogal een brief geschreven, oeps… sorry, ik zal de volgende keer korter zijn!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s