Over mooie en minder mooie dagen.

Facebook is de etalage van het leven, nietwaar? Ik leid u graag even rond in de backstage.

Maar laat ons beginnen bij de mooie dagen. Gisteren was een fantastische dag. De zon scheen, Gust ging met veel goesting naar school. Kamiel en ik trokken naar het zwembad. Hij voor de kinderactiviteit, ik voor baantjes. We gingen wat shoppen met bonnen die we gekregen hadden. Afin, ik shopte en hij sliep. Thuis sliep hij nog wat, ik zat op ons zonnig terras. Na school gingen we met ons drietjes naar een gezellig cafeetje in de buurt. Mét grote zandbak.  Thuis vierde ik nog met Toon ons vijftienjarig samenzijn. Wonderlijke woensdag.

mooiedagen.jpg

Vandaag was een baaldag. Kamiel was al om 4.30 wakker, de hele ochtend lastig. Gust weende omdat hij naar school moest. Hij zou me missen en vertrouwde me toe dat hij elke ochtend in de kring stilletjes weent. Het brak mijn hart, ik die dacht hij het zo makkelijk deed allemaal! We vonden een oplossing, hij was weer gelukkig en terug thuis vloog Kamiel in bed. Ik haalde voor het eerst mijn naaimachine boven, maar dat werd geen succes. Kamiel smeet eten en drinken op de grond, in de winkel scheurde een zak en in de brievenbus zat een rekening. Van 1700 pond. Council tax: gemeentebelastingen, slik. Een druilerige donderdag.

Londen is echt een fantastische stad. Ik kan het niet genoeg zeggen, de overtuiging is groot.Ik heb dan ook nog geen moment spijt gehad dat we hier zijn. Echt waar. Maar financieel de balans zoeken is moeilijk. Dure dagen zijn de leukste, zonder twijfel. Niets uitgeven is moeilijk hier. En hoewel we echt goed opletten, willen we ook af en toe gaan uiteten. Of naar het zwembad. Of gewoon met de (dure) trein naar dat gratis museum. Maar we steken er nu al geld bij in. En dan heb je nog vervoer, water, gas, internet, … Daarom ook dat we nog geen crèche zochten voor Kamiel: we kunnen het niet betalen. Waar is die balans?

Ik kocht daarnet dan maar een diepvrieslasagne van vijf pond. Kinderen blij omdat het lasagne was, ik blij omdat ik niet moest koken en onze bankrekening blij. Kamiel zat helemaal onder en ze zitten nu al een half uur te lachen met elkaar in bad, Gust roept ‘Love you, Mum!’.

Misschien moest ik daar maar eens een fotootje van posten. Op Facebook ofzo…

mooiedagen2.jpg

 

 


3 reacties op ‘Over mooie en minder mooie dagen.

  1. hey elke,

    alleszins vol bewondering voor je power om te genieten van de mooie dagen en dingen. Geld is niet alles, maar het helpt wel natuurlijk 🙂 Bij deze dan een bonnetje voor als jullie eens in België zijn en goesting hebben in een goeie home-cooking op Vlaamse wijze!

    Geliked door 1 persoon

  2. Heel herkenbaar! Hier ook niet alle dagen Facebook-blijheid, zoals je al wel gelezen had wrsch 🙂 gek hoe dat toch precies de verwachting lijkt te zijn… Na die ene minder positieve blogpost bij mij, was iedereen precies ongerust en kreeg ik vanalle vragen en of het wel ging, enz. Terwijl dat er toch ook bijhoort, of denkt iedereen nu werkelijk dat alles altijd perfect loopt en goed gaat? Dat vond ik toch opmerkelijk… In elk geval lees ik hier duidelijk dat jullie dat keigoed doen, je doet het toch ook maar he!! En daar horen goeie en minder goeie dagen bij!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s