6 beelden, 6 dingen

6 random foto’s, 6 random feiten. Zoals ze in mijn hoofd opkomen. Inspiratie hier gehaald…

6dingen3

6dingen6dingen2

 

IMG_20160331_154735455

IMG_20160401_101945677

IMG_20160402_164805171

 1. We hielden zondag (na de Ronde uiteraard) ons eerste feestje thuis. Een housewarming voor de buren, het is te zeggen: inwoners van hetzelfde flatgebouw. Er zijn nog zeven anders flats in ons gebouw en buiten één Griekse dame kwam iedereen opdagen. Ik maakte een uitnodiging en wat hapjes, het was een gezellige avond/namiddag. Allemaal mensen van dezelfde leeftijd, hier en daar wat kinderen en zelfs een Poolse BBC-journalist.
 2.  Vanavond is Toon een nachtje weg. Voor het werk moet hij naar Newcastle, een stadje drie uur treinen naar het Noorden. En het voelt niet eens zo vreemd om alleen thuis te zijn. Wel heel blij dat we tenminste nu onze buren al wat kennen, je weet maar nooit.
 3. Ik kan echt niet koken. Ik doe nochtans mijn best en meestal komen er zelfs vrij aardige gerechten uit voort. Maar even vaak mislukt het. Zoals bij de helft van de hapjes voor de housewarming. Of de appelmoes daarnet (appelmoes, hoe kan dat nu mislukken, hoor ik u luidop denken. Wel, ik kan het op het gasvuur steken dat ik maar niet gewoon raak, maar ik denk dat het gewoon aan mij ligt). Nee, een keukenprinses zal ik nooit worden.
 4. Ik ontdekte vlakbij een zwembad. Waar alles supergoed geregeld is voor gezinnen/mama’s met jonge kinderen. Met ruime pashokken met alles erop en eraan. Met ongelooflijk warme zwembaden. Met een crèche aan, waar je voor 2 euro je kind een uurtje veilig kan achterlaten terwijl jij gaat zwemmen of fitnessen. Aaargh, ik hoor daar de qualitytime al luidop roepen, ik probeer het na de paasvakantie eens uit. Meteen wat kilo’s wegwerken voor de trouw van deze topper.
 5. We hebben een basis televisieabonnement. En dat trekt echt op niets. Ik wist wel al dat we in Vlaanderen verwend waren en ik kijk ook wel eens een keertje graag naar Vijf of TLC. Maar hier hebben ze alleen maar dit! Denk UK’s, Nigerian’s, Australian’s  Next Topmodel; 16 and pregnant; Say Yes to the Dress (Atlanta! US! Lori ofozietske!); Dance Moms (alle mogelijke seizoenen!), ….  Ook gigantisch veel programma’s over ziekelijke hobby’s of veel te dikke mensen. Voor de kinderen is bijna alles extra bijbetalend. Enkele één kanaal met tekenfilms: Maya The Bee en Vic the Viking, Studio 100 doet het goed. Meestal staat het hier ’s avonds op een kanaal waar ze bijna non-stop Friends uitzenden. Of het nieuwste seizoen van Grey’s Anatomy (guilty pleasure, I know. Ik kan zelfs niet volgen, zo ver vooruit zijn ze hier). Maar iets deftigs, nog niet gezien. Iemand?
 6. Kamiel gaat zo snel vooruit. Hij leerde de laatste weken veel woordjes en verstaat ons al heel erg goed. Zo veel tijd met ons doorbrengen werpt duidelijk z’n vruchten af. Al is dat relatief. Een Engelse vertelde me deze week dat hun crèche (waar overigens ook Chinees wordt aangeleerd aan de peuters) een oudercontact met haar wilde, dringend. Bleek dat haar 22-maanden oude dochter ‘tomaat’ en ‘appel’ niet uit elkaar kon halen. Daar moest ze toch wat op oefenen. We hebben er eens goed om gelachen en de kinderen getrakteerd op een ijsje. Dat kenden ze gelukkig wel.

4 reacties op ‘6 beelden, 6 dingen

 1. Fijn om zo met random foto’s een ideetje v jullie dagelijks leven te hebben.. blijf vooral posten! Ivm tv probleem.. geen Masterchefs of Jamies Kitchen te zien? Kan je niet-kunnen- koken probleem verhelpen 😉 ….Wij kijken in t buitenland veel online. Op NL 1 2 3 zo goed als alles gratis: de wereld draait door, tegenlicht documentaires, … België ook steeds meer online te vinden oa De Mol. Als je dan iets koopt waarmee je laptop op tv kan aansluiten (Chromecast bvb) ben je helemaal gesteld!
  Veel plezier daar! Xx

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey Elke, ik ontdek hier net je blog. Leuk om te lezen, heel wat zaken herkenbaar (dat van die tv-programma’s is in Australia helemaal hetzelfde, veel Britse en Amerikaanse programma’s alsook eigen Australische brouwsels van ‘kaliber’). Veel succes daar in het ‘moederland’ van de oorspronkelijk ingeweken aussie :).

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om lezen, zeker ook die dagdagelijkse dingen! Zijn het leukst om lezen, daar moet ik zelf ook eens werk van maken. Koken is hier ook nog niet bepaald een succes, maar ik hoop daar verandering in te kunnen brengen als ik mijn kookboeken hier heb (heeeel weinig gebruikt thuis, maar hopelijk hier wat meer gezien ik wat meer tijd hoop te hebben…), ik wil dan proberen weekmenu’s op te stellen 🙂 misschien een beetje te ambitieus, we’ll see… Tv gaat hier ook zo’n probleem zijn vrees ik, nog niet veel nuttigs gezien. Gelukkig is er hier Netflix, we kijken graag series. Maar ik lees hierboven dat je veel online kan zien, en denk dat ook wel wat te zullen doen. Ik volg toch ook graag wat er in België gebeurt… Ik vind deze rubriek van je blog echt heel leuk!! En ik leer ervan bij 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s