Het betere waterwerk

Daar waren ze. De eerste dikke tranen. ’s Ochtends aan de schoolpoort hadden we voor het eerst een extra boekentas, een schrift-tas (voor een soort van schoolagenda en een leesboekje), mee. En Gust linkte die om de één of andere reden aan schrijven, heel fijntjes schrijven, “zeker een uur lang, mama!”. Groot verdriet, want dat wilde hij echt niet. Even polshoogte bij de juf, schrijven had hij nog niet gedaan en als ze het deden, was het telkens maar 15 minuutjes. Met een klein hartje nam ik afscheid. ’s Avonds bleek de dag al weer superleuk te zijn geweest en was de juffrouw onder de indruk van zijn knip- en plakwerk.

Het waren hier niet de eerste tranen. Afscheid of vermoeiende dagen. Of onwezenlijke gebeurtenissen, zoals dinsdag. Met blij zijn dat iedereen die we kennen veilig en wel is. Maar ook elke keer schrikken als de verhalen van de slachtoffers naar boven komen. Het was hier ook wereldnieuws. Met een hele ochtend live-verslaggeving op BBC, mensen die bezorgd sms’jes sturen of anderen die schrikken als we die dag zeggen dat we van België zijn. Velen denken het of zeggen het luidop: “it will happen here as well…”.

Het was ook de eerste volledige schoolweek van Gust, met volle dagen, elke dag van 9 tot 15.30. Want halve dagen, daar doen ze hier niet aan mee. Volwassenen hier willen alles uit de kinderen halen, ze zien er potentiële Einsteins, J.K.Rowlings of Cavandischen in. Voetballessen starten hier al vanaf 18 maanden, dramalessen al vanaf 0 jaar. Niet dat Kamiel dramalessen zou nodig hebben, sommige kinderen hebben het al genoeg in zich.

Volle dagen, dat is ook meer structuur en meer tijd voor Kamiel en mezelf. Met playdates, playgroups en fietstochtjes. Wanneer je die drie combineert en nog even de winkel wilt binnenspringen, dan krijg je dit:

IMG-20160323-WA0000.jpg

Afgelopen zondag trokken we met de fiets naar de stad, naar Museum of the Docklands. Over boten, water en piraten. Bijna alle musea zijn hier gratis en hebben een apart gedeelte voor kinderen. Het viel alvast in de smaak.

tranen.jpg

Morgen start hier al de paasvakantie en komt de Eastern Bunny, en dan trekken we voor enkele daagjes naar Exeter, waar Kwinten hopelijk het mooie week voorspelt…


2 reacties op ‘Het betere waterwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s