Dolle dagen

Pfieuw. Ik wilde al even bloggen, maar het kwam er niet van. Als Kamiel nu nog wat langer op zijn paraplu paardje rijdt, dan hoop ik het vandaag af te kunnen maken.

Er is veel gebeurd de afgelopen tien dagen. We brachten nog meer administratie in orde (zo kregen we gisteren ons NI en NHS-nummer in de bus, voor werk en dokter).

Het paraplurijden is al afgelopen. Een beetje zeuren, en dan toch naar de garage met de auto’s. Maar waarom lukt dat net niet met die grote auto?

Vrijdag kregen we onverwacht snel telefoon. Wingfield primary school, Gust had daar een plaatsje toegewezen gekregen, hij mocht woensdag al beginnen.

Mijn hand zit vast, mijn hand zit vast, mamaaaaa!

De scholenkwestie is in de UK net wat ingewikkelder dan in België.  Je kiest een school niet, je krijgt er een toegewezen. We bezochten de eerste week drie (van de tien scholen) die ons antwoordden en hadden een goed gevoel bij Wingfield. Twee jaar geleden kregen ze een slecht rapport, maar sinds anderhalf jaar zijn er acht nieuwe leerkrachten, twee nieuwe headmasters en volgend jaar een nieuw gebouw.

Ik wil ook op de laptop, ik wil ooook! Nee? Dan trek ik de stekker er toch gewoon uit!

Omdat we op de grens van twee boroughs woonden, dienden we een aanvraag in bij beiden en kregen snel een antwoord van Greenwich. Voor Wingfield. Maar zouden we niet beter wachten op een (sowieso) goede school in Lewisham? Maar wat als daar geen plaatsje was? Na lang twijfelen en tips van lokale leerkrachten/moeders besloten we voor Wingfield te gaan. Het was uiteindelijk ook Gust zijn favoriete school. Hij wilde er na het bezoek al blijven.  Deze week gaat hij drie halve daagjes, hij doet het graag. Zo’n gemakkelijk kind, we verbazen ons elke dag over flexibel hij met de situatie omgaat. “Ik heb al zeker vijf vrienden, mama. Maar hun naam, die ken ik niet hoor, ik versta dat niet hé”. Hij mist soms wel zijn vorige klasgenootjes. “Maar dan kijk ik gewoon even naar hun foto’s en dan is dat al weer beter”.

Ik wil NU deze ketting aan. NU, als in METEEN!!

Zondagavond kwam ook onze eerste bezoeker. Ik ging Isabel ophalen in St. Pancras en maandag bezochten we samen Greenwich, dinsdag trokken we naar het centrum. Dinsdagavond was er nog de onverwachte, maar des te leukere reünie met Anneleen, een ex-studiegenoot, die nu in Kent woont. Het waren zalige dagen, vol gebabbel en bezoekjes.

De doos K’nex kan ik beter helemaal omgooien. En dan leg ik me op de grond en gooi ik ermee. 

dolledagen1.jpg

Toon zijn eerste twee weken op het werk zijn ook bijna voorbij. De eerste dagen waren wat overweldigend. Maar hij lijkt stilaan zijn draai te vinden. Amec verhuist ook binnenkort naar Canary Wharf, wat voor ons veel korter is, amper zes kilometer. Hij zal vanaf augustus met de fiets naar het werk kunnen.

Stilte. Rustig gespeel. Zou het dan toch kunnen?

Ikzelf moet nog wat wennen. Londen is een fantastische stad en het is overweldigend wat er allemaal te doen is, soms moeilijk om door de bomen het bos te kunnen zien. Gelukkig zijn er hier ook toffe madammen die me al mee op sleeptouw nemen of me leren Engelse thee te maken/drinken. De aandachtige lezer zal tussen de regels ook gelezen hebben dat het thuis-zijn me niet altijd even goed ligt. Elke dag probeer ik met de kinderen ergens naartoe te gaan, maar nu Gust naar school gaat, is vooral het 24/7 samen zijn met Kamiel niet altijd evident. Hij heeft een pittiger karakter dan zijn broer en dus botst het wel eens.

Ik ben moe mama en dat toon ik door wat te zeuren, ok?

Kamiel in bed en Gust haal ik vandaag pas af na lunchtime, 1.30pm. Hehe, ik denk dat ik mijn eerste uurtje qualitytime nu wel verdiend heb, niet?

(Ook nog enkele foto’s van hoe Gust de week beleefde:)

Dolledagen2.jpg

 

 

 


2 reacties op ‘Dolle dagen

 1. Ik ben echt fan van gust zijn foto’s 🙂 het zou zo op een 5 star instagram account kunnen…

  ik kan me indenken dat fulltime een bijna 2 jarige rond je hebben niet evident is… mss moet je eens ideetjes en ervaringen uitwisselen met hanne in Australië. Wel leuk dat er al madammen zijn om je op sleeptouw te nemen. Waar heb je hen leren kennen?

  Wij leggen ook snel een weekendje vast om op de kalender te zetten!

  Knuffel!
  Lies

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s