Leven op 87 vierkante meter

Toen we besloten om naar Londen te vertrekken, maakte ik me geen zorgen over een klein appartement. Leven op een kleine oppervlakte heeft zo zijn voordelen. Alles kortbij, bijvoorbeeld. Kinderen in bad, terwijl ik de tafel afruim. Ze zitten amper drie meter verder. Kamiel wandelt zelf overal naartoe. Nergens dragen of opletten omdat er een trap is. De was steek ik snel snel nog even in. Tussendoor. Ik vind het erg fijn. Alleen is klein wonen ook: nergens alleen zijn, nergens een plek voor jezelf. Dat hebben we de afgelopen week toch al even moeten leren. En ook: minstens één keer per dag naar buiten. Maar we wonen hier graag, ik leid je graag even rond (het wordt zowaar een gewoonte).

Je komt binnen met drie deurcodes (de poort, de voordeur van het gebouw en ons alarm) in de gang. Rechts heb je het berghok, meer kan er niet geborgen worden. Links de kamer van Gust en Kamiel.

huis1.jpg

Eén meter verder vind je rechts de volgende deur, van de ‘family bathroom’ (jep, wel twee badkamers). We hebben deze toegewezen aan Gust en Kamiel en nu moeten we telkens aanvragen als we daar naar het toilet willen. Gust z’n regel is: twee keer naar de onze, één keer op de zijne. Zolang hij zijn eigen wasmand blijft leeg maken in de wasmachine, vind ik het prima.

Aan de linkerkant, tegenover de badkamer is onze slaapkamer. Zowat alles past erin, en daarmee is alles gezegd. Er is nog een mini-klein-petieterig douchekamertje/toilet aan (en suite, heet dat dan) en nog een kleiner kot met dressing-ambitie. Maar we slapen er heerlijk, en de kinderen ook trouwens. So far, so good.

huis2.jpg

En dan kom je in de living/eetkamer/keuken. Ik haalde mijn drone-skills eens boven (zonder drone uiteraard) om een zo goed mogelijk overzicht te geven. Een zetel, een tafel en een keuken. Bovendien ook nog een terras over de hele lengte van het appartement. Wel maar anderhalve meter breed uiteraard, het blijft Londen.

huis3

Ne mens heeft echt niet veel nodig om zich thuis te voelen.


4 reacties op ‘Leven op 87 vierkante meter

  1. Het is leuk om te leren dat de grootte van je huis niet uitmaakt. Ze zeggen altijd ‘in Belgie heeft iedereen een baksteen in de maag’, en dat is zo; maar eigenlijk is dat allemaal overbodig. Gelukkig zijn er de vele picnics, parken en gezellige Britten die je overal tegenkomt, dat maakt veel goed als je dagelijks uit je kleine woonst vertrekt 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s