A week in London…

We zijn nu een week in Londen. Voor de liefhebbers: hier in Greenwich om precies te zijn. Tien minuutjes wandelen van enkele treinstations die ons op 20 minuten in het centrum van Londen brengen.

Internet volgt pas volgende week. Maar in Londen is alles te koop. En dus niet alleen nacht-nanny’s (hoe geweldig zou dat geweest zijn!), maar ook wifi voor één dag. Met alle administratie een noodzaak, want Kamiel blijft in een internetcafé niet zo gemakkelijk enkele uurtjes rustig zitten.

PicMonkey Collage.jpg

Het was een stevig weekend, waar we weer heel veel hulp kregen: helpende handen, opvang, onderdak en eten, camionettes, lieve berichtjes en cadeautjes. Met één grote camionette en één bestelwagen reden we naar Londen. Buiten een kleinigheidje aan de Eurostar verliep alles vlot. Zo ook het uitladen en het in elkaar steken. Na het laatste afscheid, kregen we allemaal fysiek ons ‘klopke’. Tussen de extra administratie en schoolbezoeken door, werd Kamiel ziek en probeerden Toon en ikzelf zoveel mogelijk bij te slapen. En Gust, die vindt alles prima. Hij heeft al een voorkeur van school, ik mocht hem zelfs al een kwartier in een klasje achterlaten terwijl de headteacher me rondleidde.

Gelukkig was er na enkele dagen gedoe ook nog tijd voor wat leuke dingen: de M&M’s-store en de dierentuin scoorden hoog bij de kinderen. Maar ook het parkje hier en de playstation-tijd met papa doen het goed.

We zijn nu een week in Londen, enkele dingen die ons aangenaam verrasten:

  • De mensen zijn hier supervriendelijk. Soms (*kuch*, vaak) struikel ik over mijn woorden, maar als ze dan horen dat we nog maar net verhuisd zijn, doen ze extra hun best om alles uit te leggen of zijn ze erg geïnteresseerd.
  • We hebben een enorm grote supermarkt hier vlakbij (alles wat je kan bedenken, doe dat maal twee). Ze wachten er bovendien tot je alles op de band hebt gezet voor ze beginnen scannen. En daarna wachten ze tot je alles hebt ingepakt voordat ze de rekening geven (‘when you are ready’). Aaah, geen stress meer omdat je niet kan volgen…
  • Je hoort hier in op het speelpleintje echt alle talen door elkaar: Spaans, Italiaans, Chinees,…. In één van de schooltjes waar we gingen kijken, spreekt 65 procent van de kinderen niet Engels als eerste taal.
  • We hebben vloerverwarming en hebben de verwarming nog bijna niet moeten aanzetten. De voordelen van een klein appartementje…
  • Fietsen gaat hier beter dan ik gedacht heb, al moet je wel wat defensief zijn. Ik heb hier nog niet veel andere fietsers gezien, zeker niet met kinderzitjes. En mijn e-bike met zitje vooraan heeft nogal wat bekijks.

Minder aangename zaken zijn er uiteraard ook. Zo kwamen drie flatgenoten ons waarschuwen dat er regelmatig fietsen gestolen worden, zijn de crèches echt heel duur (100 euro/dag, maar ja, zijn vijf eetmomenten dan ook nodig? Had UK geen probleem met zwaarlijvige kinderen?), is onze wasmachine in de flat maar half zo groot als thuis (!! ja, je leest het goed, de helft! Dat worden heel veel kleine wasjes), is het openbaar vervoer echt duur, stond er onverwacht een grote kast in de kamer van de kinderen en regent het nu al vijf van de zeven dag. Jaja, we wisten het wel…

Morgen moeten we met het openbaar vervoer eerst een uurtje reizen om dan ons National Insurance – nummer aan te vragen. Maandag is Toon zijn eerste werkdag. Een weekschema met al zijn vergaderingen werd gisteren al doorgestuurd, doorwerken is de boodschap…

Gust kreeg van zijn peter een fotocamera/video cadeau net voor we vertrokken. Het is hier bijzonder populair, hieronder een kort overzichtje van hoe Gust het verhuisweekend beleefde:

Gustfotos

Ps: Een rondleiding in onze 87 vierkante meter volgt nog tijdens een van de volgende blogposts.


3 reacties op ‘A week in London…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s