4 beelden, 4 dingen

nummer1.jpg

nummer 2

nummer 3

opa

  1. Hier en daar wordt er al wat ingepakt en gesorteerd. Zoals speelgoed. Of brieven en herinneringen. En af en toe duikt er dan zo’n pareltje op. Zijn allereerste briefje aan mij. Als zeventienjarige hing ik het aan mijn prikbord en keek er elke dag naar. Het was het eerste teken dat ‘hij misschien ook wel verliefd op mij kon zijn’.
  2. Carnaval en krokusvakantie. Een Turtle en een cowboy. Deze week moest Kamiel al met z’n kleren binnenstebuiten en als meisje naar de crèche. Morgen is het gekke-harendag. Dolle boel daar. Krokusvakantie betekent ook wat qualitytime met Gust. Met mijn virus en de aanhoudende regen werd dat een warme chocomelk en een film. The Good Dinosaur bleek een voltreffer. Met een dino die op Gust en een oermensje dat op Kamiel leek.
  3. Er waren ook al veel afscheidsetentjes. Vreemd om te beseffen dat het nu nog even zal duren voor je deze mensen terugziet. Maar ook gewoon hele leuke avonden. Het zijn dingen die we graag doen en dus hard zullen missen. Een paar gedaan, nog veel te gaan.
  4. Fysiek en mentaal is het al beter geweest. Een virale infectie die maar blijft aanslepen, wat moeilijkheden bij vrienden en familie en twee begrafenissen. Een vriend die veel te snel na zijn vader ook zijn moeder moet loslaten en mijn laatste grootouder. Opa was een toppertje, altijd goedgezind en met een deugenietenglimlach. Morgen wuiven we hem uit, volgens Gust ‘woont hij nu in ons hartje’.

Voetnoot: Er is ook een nieuw nichtje bij! Schattige Hanna werd twee weekjes geleden geboren, maar omdat zomaar foto’s van andermans baby posten misschien niet oké is, staat ze niet tussen de foto’s.


Een reactie op “4 beelden, 4 dingen

  1. veel dingen gebeurd en aan het gebeuren daar… kan me voorstellen dat je nummer 4 wel geen makkelijke is… veel sterkte daarmee. En mooi hoe kinderen daarmee om weten te gaan. Weten in hun niet-weten, of zoiets. En ik lees dat je ziek bent, hopelijk gauw weer beter!! Zodat je toch kan genieten van al die afscheidsdingetjes! Succes nog he!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s