van de kogel en de kerk

Naar Londen verhuizen. Dat gaan we doen, in maart. Toon heeft daar een job weten te strikken, ik bekijk nog wat er kan. Sowieso gaan we mee. Hoe lang? Dat weten we nog niet. Zes maanden? Drie jaar? Tot de onrust in onszelf is gaan liggen? Tot iemand het grondig beu wordt? We zien wel.

Het huis, dat proberen we  te verhuren, daarover later meer. We zoeken ginds een peperdure schoendoos. Ik vind dat eigenlijk wel gezellig, zo kort bij elkaar. Een school, dat kunnen we daar pas regelen. Een crèche, idem dito.

Van een idee tot een concreet plan. Dat gebeurt er wanneer je het uitspreekt tegen vrienden, familie en collega’s. Of tegen je oudste zoon van vier en half. Die eerst heel enthousiast, maar later heel erg verdrietig reageert. Omdat hij die twee vriendjes écht niet wil missen. Omdat hij geen Engels kan. Laatmaarvallendoemaaralsofwenietshebbengezegd, snikt mijn moederhart luidop mee. Mijn verstand houdt vol: ook voor hen is dit een verrijking. En mijn buikgevoel leidt al de hele tijd: het komt goed. Alles komt altijd goed. En meteen vallen alle andere zorgen, van financiële bedenkingen tot sociaal gemis in spé ook weg. Want we hebben hier gewoon keiveel goesting in. En wat die oudste zoon betreft: London Eye en dubbeldekbussen, dat klonk ook wel erg interessant…

 


9 reacties op ‘van de kogel en de kerk

  1. Gelukkig dat er begin oktober ofzo nog eens een tripje naar België op de planning staat ;-). En leve ‘Whatsapp’ én blogs! Ik twijfel er ook niet aan dat we genoeg op elkaars ‘couch’ te vinden zullen zijn.

   Geliked door 1 persoon

 1. Hej Elke, wat een nieuws! Veel bewondering dat je zo’n beslissing neemt, maar je hebt helemaal gelijk. Wat een verrijking voor de kinderen en alles komt zeker helemaal goed! En ik denk dat wij dan wel eens richting Londen gaan komen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey Elke,
  Tof seg, maar wel een heel avontuur. Ik wens jullie veel succes en fun in Londen.
  Net nu ik je wou vragen hoe het wonen in Herent meevalt, omdat ik vorige week naar de info avond over de Molenveldverkaveling ben geweest, en vanavond opnieuw afspraak heb bij Livit immo in Herent.
  Maar ik vermoed dat je nu meer met Londen in je hoofd zit, dan met Herent 😉
  Good luck!
  Rik

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een avontuur! Geniet er maar van! Wel echt jammer dat we jullie kleine pagadder niet meer zien toveren! Kamiel heeft ons hart gestolen. Kom dan zeker maar eens binnen als jullie in het land zijn.
  Nele

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s